Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش خبرنگار گروه فرهنگی ایسکانیوز، امروز سالگرد درگذشت ستاره قدیمی سینما است و اغلب بازیگران خاطره زیادی از این هنرمند فقید دارند.

او جزو بزرگان سینمای ایران بود که در فیلم های زیادی نقش آفرینی کرد.او با حضور درپروژه های بسیاری در سینمای ایران درخشید.

ستاره‌ای که در سینمای ایران درخشید

داوود رشیدی را یکی از پنج چهره‌ی ماندگار سینمای ایران می‌دانند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

شخصیتی که در در کارنامه‌ی هنری خود چندین عنوان فیلم سینمایی، سریال شاخص، تله تأتر دارد، افراد موثری را به سینمای ایران شناسانده است و در تعلیم علاقه‌مندان در دانشگاه تلاش بسیا داشته است.

داوود رشیدی حائری متولد 25 تیر 1312، در سینمای ایران بیشتر با نقش‌هایی مانند «آقا حسینی» در فیلم کندو، «مفتش شش‌انگشتی» در سریال هزاردستان و همچنین با بازی تأثیرگذارش در فیلم «فرار از تله» جلال مقدم شناخته می‌شود.

داوود رشیدی همراهِ علی نصیریان، جمشید مشایخی، عزت‌الله انتظامی و محمدعلی کشاورز پنج چهرهٔ برجسته‌ای بودند که در دههٔ چهل شمسی از تئاتر پا به عرصهٔ سینما گذاشتند. وی به‌خاطر فعالیت‌هایش نشان درجه یک فرهنگ و هنر را دریافت کرده بود.

آقای رشیدی در زمینه‌ی تدریس دانشگاه، مدیریت واحد نمایش تلویزیون و چند مجموعه‌ی هنری معتبر ایران سابقه داشته است.

شروع فعالیت هنری

داوود رشیدی تحصیلات متوسطه را به دلیل فعالیت‌های دیپلماتیک پدرش) در ترکیه و پاریس به پایان رساند و تحصیلات دانشگاهی را در ژنو ادامه داد) وی فارغ‌التحصیل کنسرواترا ژنو در رشته کارگردانی و بازیگری تئاتر و همچنین لیسانس علوم سیاسی از دانشگاه ژنو بود.

پس از اتمام تحصیلات در ژنو به تهران آمد و در اداره تئاتر آن زمان وابسته به وزارت فرهنگ و هنر استخدام شد. سپس گروهِ تئاترِ امروز را پایه‌گذاری نمود که هنرپیشگانی همچون پرویز فنی‌زاده، داریوش فرهنگ، مهدی هاشمی، فهیمه راستکار، سیاوش طهمورث، مرضیه برومند،سوسن تسلیمی، به عضویت در این گروه درآمدند.

سال‌های پایانی زندگی این هنرمند

زندگی صحنه‌ی یکتای هنرمندی ماست هرکسی نغمه‌ی خود خواند و از صحنه رود

صحنه پیوسته به جاست خرم آن نغمه که مردم بسپارند به یاد

رشیدی در سال‌های پایانی زندگی دچارِ آلزایمر شده بود و فعالیت هنری نداشت. وی در بامداد ۵ شهریور ۱۳۹۵ در ۸۳ سالگی در پی ایست قلبی در خانه‌اش درگذشت.

اما همین روزهای قبل از مرگ و زمانی که هنوز بیماری آلزایمر بر جان او نفوذ نکرده بود درباره مرگ نوشته بود:

« از مرگ برای خودم نمی‌ترسم. مرگ واقعیتی است که آدم باید آن را قبول کند. وقتی به مرگ فکر می‌کنم بغض امانم را می‌گیرد. به خاطر درد و غمی که خانواده و نزدیکانم تحمل می‌کنند. ناراحت می‌شوم. مخصوصا برای نوه‌ام «سینا» که خیلی به من وابسته است و نمی‌تواند مرگ را بفهمد و باور کند. «دوست دارم سرپا بمیرم مثل پدرم. دوست دارم تلپ بی‌افتم» اولا من که روی سنگ قبرم را نمی‌نویسم، ولی اگر قرار باشد خودم نوشته‌ام را انتخاب کنم. شبیه به جمله سزار خواهد بود. او گفته: آمدم، دیدم، پیروز شدم.

من هم روی سنگ قبرم می‌نویسم: آمدم، دیدم، رفتم. »

501

رشیدی داوود سالگرد سینما تلویزیون

منبع: ایسکانیوز

کلیدواژه: رشیدی داوود سالگرد سینما تلویزیون

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.iscanews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسکانیوز» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۹۶۹۴۵۱۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

برندگان اسکار ایتالیا معرفی شدند/ «من کاپیتان» درخشید

به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از ورایتی، فیلم متئو گارونه با عنوان «من کاپیتان» که درام نامزد اسکار و درباره سفر حماسی ۲ مرد جوان آفریقایی است که تصمیم می‌گیرند داکار را ترک کنند تا به اروپا برسند و درام پائولا کورتلزی با عنوان «هنوز فردا هست» برندگان بزرگ شصت و نهمین دوره جوایز دیوید دی دوناتلو ایتالیا شدند.

«من کاپیتان» جایزه بهترین فیلم، کارگردان، تهیه‌کننده، تدوین‌گر و فیلمبردار و چند جایزه دیگر را برد و «هنوز فردا هست» که درباره وضعیت اسفبار یک زن خانه‌دار آزار دیده در رم پس از جنگ است و در ۱۹ بخش نامزد شده بود، ۶ تندیس دریافت کرد که بهترین کارگردان اول، بازیگر زن، بازیگر زن نقش مکمل، فیلمنامه و جایزه تماشاگران را شامل شد.

«هنوز فردا هست» که اولین تجربه کارگردانی پائولا کورتلزی، بازیگر محبوب ایتالیایی است و خود وی در آن نقش آفرینی هم کرده، به شکل سیاه و سفید یادآور سینمای نئورئالیستی ایتالیا است.

کورتلزی که ۵۰ ساله است، «هنوز فردا هست» را با بودجه‌ای حدود ۸ میلیون یورو (۸.۶ میلیون دلار) ساخته و فیلمش موفق شد تا بیش از ۳۹ میلیون دلار در ایتالیا فروش کند و «باربی» را شکست دهد. این فیلم که هنوز در حال اکران است، در فرانسه نیز با اقبال روبه رو شد و در حالی که از اواسط ماه مارس اکرانش را شروع کرد تاکنون بیش از ۴.۴ میلیون دلار فروش داشته اشت.

فیلم «ربوده شده» به کارگردانی مارکو بلوکیو دیگر فیلم موفق شب سینمای ایتالیا بود. این فیلم که برمبنای داستان واقعی پسری یهودی است که در قرن نوزدهم ایتالیا از خانواده‌اش گرفته شده و مجبور شده تا به دین کاتولیک درآید، برای بهترین فیلمنامه اقتباسی، طراحی تولید، لباس، گریم و مو برنده جایزه شد.

جوایز ویژه دوناتلو هم به میلنا ووکوتیچ بازیگر کهنه‌کار صحنه و سینمای ایتالیا اهدا شد که با فدریکو فلینی، لوییس بونوئل و آندری تارکوفسکی کار کرده است.

جایزه بهترین فیلم خارجی به فیلم «آناتومی یک سقوط» به کارگردانی ژوستین تریه رسید.

فهرست کامل برندگان جوایز دیوید دوناتلو ۲۰۲۴ چنین است:

بهترین فیلم: «من کاپیتان»، متئو گارونه

بهترین کارگردان: متئو گارونه برای «من کاپیتان»

اولین کارگردانی: پائولا کورتلزی «هنوز فردا هست»

تهیه کننده: «من کاپیتان»، متئو گارونه، پائولو دل بروکو

بازیگر زن: پائولا کورتلزی، «هنوز فردا هست»

بازیگر مرد: میشل ریوندینو، «پالازینا لاف»

بازیگر زن نقش مکمل: امانولا فانلی، «هنوز فردا هست»

بازیگر مرد نقش مکمل: الیو آلمانو، «پالازینا لاف»

فیلمنامه اوریجینال: فوریو آندرئوتی، جولیا کالندا، پائولا کورتلزی «هنوز فردا هست»

بهترین فیلمنامه اقتباسی: مارکو بلوکیو، سوزانا نیچیارلی، «ربوده شده»

فیلمبرداری: پائولو کارنرا، «من کاپیتان»

تدوین: مارکو اسپولتینی، «من کاپیتان»

مستند: ماریو مارتونه «کسی آن پایین مرا دوست دارد»

موسیقی فیلم: سابسونیکا، «آداجیو»

ترانه: «سرزمین من» از فیلم «پالازینا لاف»

طراحی تولید: «ربوده شده»

طراحی لباس: «ربوده شده»

طراحی چهره: «ربوده شده»

طراحی مو: «ربوده شده»

صدا: «من کاپیتان»

جلوه های دیجیتال: «من کاپیتان»

جایزه تماشاگران: پائولا کورتلزی «هنوز فردا هست»

جایزه جوانان: پائولا کورتلزی «هنوز فردا هست»

بهترین فیلم کوتاه: «گوشت فروش»، مارگریتا گیوستی

بهترین فیلم خارجی: «آناتومی یک سقوط»، ژوستین تریه

کد خبر 6096217

دیگر خبرها

  • گریمور سینمای ایران در اردبیل تشییع شد
  • برندگان اسکار ایتالیا معرفی شدند/ «من کاپیتان» درخشید
  • شناگر کردستانی در مسابقات شنای نابینایان و کم بینایان کشور درخشید
  • نمایش فیلم تئاتر «عروسی خون» در سینماتک خانه هنرمندان ایران
  • ایساتیس پرمخاطب‌ترین فیلم هنر و تجربه
  • این صدا سال‌ها در رادیو درخشید/ یک نکته درباره «حشاشین»
  • «فسیل» در نمایش برخط هم رکورد زد
  • دین سینما به امام صادق‌(ع) چه زمانی ادا می‌شود؟
  • ماجرای ضرب‌الاجل قالیباف به دولت چیست؟
  • رکورد فروش اکران برخط فیلم‌های سینمایی جابه‌جا شد