Web Analytics Made Easy - Statcounter

مراسم اهدای دومین نشان داوود رشیدی شب گذشته با تجلیل از جلال ستاری، محمد مساوات، رخشان بنی اعتماد و مجتبا میرطهماسب برگزار شد.

به گزارش شبکه اطلاع رسانی راه دانا؛ اهدای دومین نشان داوود رشیدی شب گذشته شنبه سوم شهریور ماه با حضور خانواده داوود رشیدی و هنرمندان پیشکسوت تئاتر در تماشاخانه سنگلج برگزار شد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

در این مراسم هنرمندان و مدیرانی چون شهرام کرمی، مهدی شفیعی، احترام برومند، لیلی رشیدی، فرهاد رشیدی، علیرضا تابش، ایرج راد، حبیب رضایی، باران کوثری، آتیلا پسیانی، هوشنگ گلمکانی، عباس یاری، راضیه برومند، بهرام شاه محمدلو، عادل بزدوده، داریوس اسدزاده، افسانه چهره آزاد، شاهرخ فروتنیان، هوشنگ مرادی کرمانی، جهانگیر کوثری، پوریا عالمی، اصغر همت، منیژه حمکت، داریوش اسدزاده، اصغر دشتی، محسن میرزایی، لاله تقیان، رضا بابک، حسن معجونی، محمود بصیری، شبنم فرشادجو، نوید محمدزاده، فرشته طائرپور، فریدون عموزاده خلیلی، شمسی فضل الهی، روح الله جعفری، افسانه ماهیان، حمید پورآذری و ... حضور داشتند.

اجرای این مراسم را منصور ضابطیان برعهده داشت که در ابتدای برنامه با گرامیداشت یاد و خاطره عزت الله انتظامی و همکاری هایی که با داوود رشیدی داشته است از حضار در سالن خواست که به احترام وی یک دقیقه سکوت کنند.

ضابطیان با اشاره به اینکه عنوان این دوره اهدای نشان داود رشیدی «تالارهای نمایش، صحنه‌های زندگی» نام دارد از حسینعلی طباطبایی، اولین مدیر تماشاخانه سنگلج یاد کرد و ابراز امیدواری کرد امسال که پنجاهمین سالروز تاسیس تالار مولوی است سالن کوچک این تالار به نام پری صابری موسس این تماشاخانه نامگذاری شود.

در ادامه کلیپی از اولین دوره برگزاری این مراسم به نمایش درآمد و سپس ضابطیان از احترام برومند دعوت کرد که روی سن حضور پیدا کند.

برومند قبل از آغاز صحبت هایش مخاطبان را به دیدن بخش هایی از نمایش «دیکته» به کارگردانی داوود رشیدی دعوت کرد که حدود ۵۰ سال قبل در تماشاخانه سنگلج به صحنه رفته بود.

برومند در ادامه به بیان خاطراتی از فعالیت های نمایشی داوود رشیدی و دیدگاه ها و تجربیاتی که او در تئاتر از سر گذرانده بود پرداخت و در پایان عنوان کرد: در آخر همه می‌ایستیم و هنرمندانی را که روزی بر این صحنه حضور داشتند، تشویق می‌کنیم. محمدعلی کشاورز، جمشید مشایخی، جمیله شیخی، محمود استادمحمد، ایرج راد، بهرام بیضایی، حمید سمندریان، جعفر والی، هما روستا و ...

با حضور فرهاد و لیلی رشیدی در کنار احترام برومند روی سن مراسم اهدای دومین نشان داوود رشیدی آغاز شد.

با پخش کلیپی درباره جلال ستاری پژوهشگر، محقق و اسطوره شناس ایرانی مشخص شد که قرار است اولین نشان داوود رشیدی به جلال ستاری اهدا شود. ستاری به دلیل نامساعد بودن شرایط جسمانی اش نتوانسته بود در این مراسم حضور پیدا کند که لاله تقیان همسر وی این نشان را از جانب او دریافت کرد.

تقیان همسر جلال ستاری از قول این پژوهشگر بیان کرد: جلال از همه تشکر کرد و گفت من آنجا هستم. با داود هستم. مثل همان ۶۰، ۷۰ سال پیش.

در ادامه جواد مجابی نویسنده، شاعر و طنزپرداز روی سن دعوت شد تا درباره جلال ستاری صحبت کند. وی درباره این پژوهشگر گفت: ستاری نمونه یک روشنفکر فرهنگی خلاق است. روشنفکر خلاق یعنی کسی که نقد خردورزانه دایمی راجع به وضعیت بشری برای مخاطبان خود دارد. او منتقد خردمندی بوده که به طور مستمر کار کرده و مخاطبان اصلی او کسانی هستند که شیفته فرهنگ ایران‌اند.

مجابی ادامه داد: ستاری حدود ۱۰۰ کتاب نوشته است که به سه دسته اصلی تقسیم می‌شوند. مهم‌ترین بخش، اسطوره‌شناسی در جهان و شناساندن فرهنگ و اساطیر ایرانی است. او کتاب‌هایی نوشته است که به صورت عمیق و گسترده اسطوره های ایرانی را مطرح کرده‌اند. ستاری اشراف زیادی بر فرهنگ ایران دارد و به این ترتیب توانست نمادهای ایرانی را رمزکاوی و رازگشایی کند. 

وی ادامه داد: ستاری در کنار فعالیت‌های تحقیقاتی و تالیفی به ادبیات نمایشی هم توجه داشته و کتاب‌های بسیار دقیق و عالمانه‌ای نوشته است. در بخش سوم فعالیت های او به نقد و تحلیل فرهنگی می رسیم که مجموعه این کارها نشان می‌دهد او اندیشمندی است که یک لحظه در برابر مشکلات عقب نمی‌نشیند و با اراده قوی برای کمک کردن به نسل جوان، بخش مهمی از تاریخ را به نسل بعدی منتقل می‌کند. به همین دلیل تا چندین نسل مدیون کوشش‌های خلاق او خواهیم بود.

بعد از صحبت های مجابی با پخش بخش هایی از نمایش «چشم به راه گودو» پنجاهمین سال اجرای این اثر نمایشی گرامی داشته شد.

در ادامه مراسم، دومین نشان داوود رشیدی به محمد مساوات نویسنده و کارگردان جوان و تجربه گرای تئاتر اهدا شد. برای اهدای این نشان از آتیلا پسیانی دعوت شد که درباره مساوات صحبت کند.

پسیانی بیان کرد: داوود رشیدی همیشه حامی جوانان بوده است و هوای آنها را داشته است و بسیار با معناست که این نشان به محمد مساوات اهدا شود. ۲۰-۲۵ سال قبل اصلا به تئاتر تجربی و کسانی که این نوع کارها را می کردند اهمیت داده نمی شد تا اینکه نسلی نو اندیش مثل کوهستانی، معجونی، عاقبتی، دشت آرای و غنی زاده از راه رسیدند و بعد از آنها نسل نوجوی دیگری چون اشکان خیل نژاد، جابر رمضانی، رضا ثروتی و محمد مساوات فعالیت خودشان را در این زمینه آغاز کردند که من با افتخار این جایزه را به مساوات تقدیم می کنم.

سپس نشان داوود رشیدی به محمد مساوات اهدا شد و مساوات نیز با اشاره به اینکه شب هیجان انگیزی را تجربه کرده است گفت به این نشان خیلی احتیاج داشته است.

با پخش تصاویری از صحبت های رخشان بنی اعتماد و مجتبا میرطهماسب درباره فیلم «توران خانم» و چگونگی تولید این فیلم و مجموعه «کارستان» مشخص شد که دریافت کنندگان سومین نشان داوود رشیدی رخشان بنی اعتماد و مجتبا میرطهماسب هستند.

پیش از دریافت نشان، فیروزه صابر مدیرعامل بنیاد توسعه کارآفرینی زنان و جوانان درباره پروژه «کارستان» و همکاری با بنی اعتماد و میرطهماسب سخن گفت.

رخشان بنی اعتماد به دلیل انجام جراحی پا نتوانسته بود در این مراسم حضور یابد اما پیامی تصویری برای حضار فرستاده بود و باران کوثری به جای او جایزه اش را دریافت کرد.  جایزه میرطهماسب نیز توسط فیروزه صابر به وی اهدا شد.

در پایان مراسم از کارآفرینانی که در پروژه «کارستان» درباره شان فیلم ساخته شده بود و کارگردانان این مجموعه دعوت شد تا روی سن حاضر شوند.

 

منبع:مهر

منبع: دانا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.dana.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «دانا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۰۳۱۴۵۵۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

برگزاری مراسم تجلیل از معلمان نمونه شهرستان میرجاوه

به گزارش خبرگزاری صدا وسیمای مرکز سیستان وبلوچستان،مراسم تجلیل از معلمان نمونه شهرستان میرجاوه با حضور منتخب مردم شهرستان‌های خاش و میرجاوه و تفتان در مجلس شورای اسلامی و مهندس جمشیدزهی فرماندار میرجاوه و اعضای شواری تامین و اداری شهرستان و جمعی از فرهنگیان شهرستان در سالن ورزشی آموزش و پرورش برگزار گردید.
براهویی مدیر آموزش و پرورش میرجاوه در این آیین ضمن گرامیداشت هفته مقام شامخ معلم اظهار داشت: قطعا نقطه پیشرفت کشور، آموزش و پرورش است چراکه این نهاد تربیتی و آموزشی زمینه پیشرفت کشور را فراهم می‌کند و شما معلمان و مدیران نیز در این زمینه نقش بسزایی دارید؛ و افزود امسال در این مراسم از ۳۴ معلم و مدیر و مربی پرورشی تجلیل بعمل آمد.
مهدی جمشیدزهی فرماندار میرجاوه در جمع دانش آموزان و معلمان با تبریک روز معلم و گرامی داشت یاد و خاطره شهید استاد مرتضی مطهری به بیان اهمیت نقش و جایگاه تعلیم و تربیت در جامعه پرداخت.
رئیس شورای آموزش و پرورش شهرستان میرجاوه با اشاره به اینکه معلمان در جامعه ما نقش مهمی در تربیت دانش آموزان دارند و باید همواره با جدیت در انجام این رسالت خطیر نقش آفرین باشند. گفت: هدف معلمان در نظام مقدس جمهوری اسلامی ایران تربیت نسل‌ها و پرورش انسان‌هایی در تراز انقلاب اسلامی است.
کرد منتخب مردم در شهرستان‌های خاش، میرجاوه و تفتان در مجلس شورای اسلامی نیز اظهار داشت: برای رفع درصد بالایی از مشکلات معلمان، باید باور به جایگاه والای معلم را در بین مسؤولان عالی رتبه و دولت نهادینه کنیم.
در پایان این مراسم با حضور منتخب مردم در مجلس شورای اسلامی و فرماندار و جمعی از مسئولین از معلمان، مربیان پرورشی و مدیران نمونه در سطح شهرستان تجلیل بعمل آمد.

دیگر خبرها

  • تجلیل از معلمان ایرانی در آنکارا
  • عیسی قلی‌پور درگذشت
  • برگزاری مراسم تجلیل از معلمان نمونه شهرستان میرجاوه
  • تجلیل از طلاب ممتاز و نمونه استان یزد
  • تجلیل از برگزیدگان دومین دوسالانه نشان هدهد سفید در گیلان
  • مراسم تجلیل از ۳۰ معلم بازنشسته زنجانی
  • تجلیل کارگران شهرداری بخش رضویه
  • مراسم تجلیل از معلمان نمونه آستارا برگزار شد
  • دعوت ۱۲۴ مدال آور فدراسیون بدنسازی به مراسم تجلیل از قهرمانان
  • تجلیل از برترین‌های عقیدتی سیاسی شهرستان رشت