Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «مهر»
2024-05-04@21:48:41 GMT

«علی حاتمی» پرچمدار فرهنگ ایرانی در سینما بود

تاریخ انتشار: ۲۵ مرداد ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۴۷۸۱۴۶۷

«علی حاتمی» پرچمدار فرهنگ ایرانی در سینما بود

به گزارش خبرنگار مهر، محمدرضا خالقی زاده شامگاه پنج شنبه در آیین گرامیداشت هفتاد و پنجمین سالگرد علی حاتمی و اکران فیلم سینمایی «مادر» در انجمن سینمای جوانان خوزستان اظهار کرد: علی حاتمی معتقد بود بنیاد خانواده در خطر است و انسان های جامعه می توانند آرامشی را که به دنبال آن هستند تنها در خانواده درست و سنتی پیدا کنند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی افزود: این بیانگر آن است که در واقع جامعه به سمت یک جور آمیختگی و از هم پاشیدگی می رود.

فیلمنامه نویس و منتقد سینمای ایران تصریح کرد: در یک فیلمی که اخیرا از منیژه حکمت تماشا کردم، دیدم بنیان خانواده در سینمای ما چقدر به هم ریخته و اساساً چیزی به نام خانواده وجود ندارد، در حالی که علی حاتمی و هم نسلان وی معتقد به وجود خانواده بودند.

خالقی گفت: فیلم «مادر» قصه نرم و ساده دارد و شخصیت پردازی بخش عمده ماجرا را به خود اختصاص داده و در این فیلم خانه شخصیت دارد و این خانه ملاک سنت و چارچوب های ما است، در فیلم مادر با ساختار خیلی کلاسیک و فنی قالب بندی شده فیلمنامه روبرو نیستید.

منتقد سینمای ایران افزود: علی حاتمی زمانی پرچم سنت گرایی را برداشت که جامعه ما درگیر تجربه مدرنیسم بود و خواست یادآوری کند که این چیزی که به نام مدرنیسم تجربه می کنیم غلط است و آن چیزی که از سنت و هویت ملی دارید، چیز کهنه و بی رنگی نیست.

وی یادآور شد: برعکس اکثر فیلم های حاتمی که در گذشته می گذرد، فیلم «مادر» در حال حاضر و البته با تعلق خاطر به گذشته می گذرد و حاتمی به کوچک ترین سلول جامعه یعنی خانواده می پردازد.

خالقی با تعریف خاطره ای از خود درباره علی حاتمی و داوود رشیدی گفت: سال ۸۰ مصاحبه ای با داوود رشیدی داشتم که خاطره ای از علی حاتمی تعریف و گفت که حاتمی  متنی به من نشان داد که به او گفتم کپی است ولی اصرار می کرد که متن را خودش نوشته‌  و داوود رشیدی می گفت که با جستجو فهمیدم که کار منحصر به فردی است.

کد خبر 4693670

منبع: مهر

کلیدواژه: علی حاتمی فرهنگ خوزستان روز خبرنگار بوشهر قزوین شیراز شهرکرد گرگان عید سعید قربان ایلام سانحه تصادف خرم آباد بیرجند مشهد مجلس شورای اسلامی یاسوج

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.mehrnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «مهر» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۴۷۸۱۴۶۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

کودکان گمشده غزه؛ در حسرت دیدار پدر و مادر

لیان و لانا شحبیر، دو دختر فلسطینی هستند که در جریان کوچ اجباری اهالی غزه از مناطق شمالی به جنوب نوار غزه از خانواده خود جدا شدند و اکنون بیش از ۴ ماه است که در حسرت دیدار والدین خود به سر می برند. - اخبار بین الملل -

به گزارش سایت عربی خبرگزاری تسنیم، «لیان» و «لانا» دو کودک فلسطینی ساکن نوار غزه، در جریان مهاجرت از مناطق شمالی به جنوب غزه از اعضای خانواده خود جدا شده اند و اکنون به تنهایی در منطقه جنوب غزه در انتظار پیدا کردن والدین خود به سر می برند.

 

.

 

لیان در گفتگو با خبرنگار تسنیم می گوید: به همراه خانواده در حال خروج از شهر غزه بودیم که ناگهان متوجه شدیم در میان جمعیت آوارگان هستیم و از خانواده مان جدا شده ایم. به دلیل بمباران ها به مسیر خود به سمت جنوب غزه ادامه دادیم و والدین مان را گم کردیم. اکنون چهار ماه است پدر و مادر خود را ندیده ایم. آرزوی من و خواهرم دیدن و شنیدن صدای پدر و مادرمان است.

«صبحی البنا»، جوان فلسطینی نیز در جریان حمله ارتش اسرائیل به بیمارستان شفا، به اجبار از مادر و برادر مجروحش جدا شد و اکنون از سرنوشت آنها بی اطلاع است.

این جوان فلسطینی در گفتگو با خبرنگار تسنیم در غزه گفت: صهیونیست ها ساعت 3 نیمه شب به بیمارستان حمله کردند. برادرم مجروح و بستری بود. مردان و زنان را به اسارت گرفتند و ما را به سمت مناطق جنوبی آواره کردند. برادرم ظاهرا همچنان در بیمارستان بستری است اما از سرنوشت او خبری ندارم.

آخرین وضعیت از گورهای دسته جمعی بیمارستان ناصرقطع عضو؛ سرنوشت تلخ کودکان معصوم فلسطینی

 

بسیاری از خانواده های فلسطینی در نتیجه ادامه حملات، قتل عام، و اختلال در شبکه های مخابرات و ایست و بازرسی های نظامیان صهیونیست، از سرنوشت یکدیگر بی اطلاع هستند و این مسئله به بحران انسانی جدیدی در غزه تبدیل شده است.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • آیت‌الله جوادی آملی: حجاج باید پرچمدار فرهنگ ایران اسلامی باشند
  • هفته پررنگ فیلم کوتاه و مستند/ از یک شایعه تا وظیفه جدید سینمایی
  • بازگشت زندانی جرایم غیر عمد به آغوش خانواده
  • حجاج ایرانی باید پرچمدار فرهنگ ایران اسلامی باشند
  • آزادی زندانی جرائم غیر عمد در چهارمحال و بختیاری
  • روایت شهید فاطمیون + فیلم
  • کودکان گمشده غزه؛ در حسرت دیدار پدر و مادر
  • فیلم های پایان هفته تلویزیون از نگاهی دیگر
  • مشکلات جامعه ایثارگران و خانواده شهدا مورد اهتمام قرار بگیرد
  • دین سینما به امام صادق‌(ع) چه زمانی ادا می‌شود؟